košík je prázdný

CHLAPI - PRAČKA - PATCHWORK

Udělejte si kafe a já Vám tu záhadu vysvětlím...

Pravděpodobně se Vám už "poštěstilo", že sdílíte domácnost s manželem/ partnerem nebo aspoň jejich stíny z dob první zamilovanosti. Měsíce a roky běží, občas přibudou děti a domácnost tak nějak záhadně padá na Vás... Nečekaně přicházejí chvíle, kdy Vám dojde, že drahá polovička/třetinka/čtvrtinka/pětinka/atd. (dle počtu členů domácnosti) prostě zas za celý týden s ničím nepomohla. V tu chvíli se z Vás stává řvoucí lvice kompletního seznamu jeho nečinností kolikrát i s přesným určením místa a času. Často to končí práskutím dveří a útěkem na kafe za kámoškou, která jediná toto chápe a je ochotna doplnit seznam o opomenutou pikošku klidně i 20let starou.

Nebohý seřvaný manžel/partner tak zůstává doma. Buď se na to.... nebo odchází trucovat do koupelny, kde po hodině přemýšlení (někdy nutné nápovědě dětí přes dveře) čapne první co uvidí. A je to koš s prádlem v domnění jak Vám vytře zrak, že vypral prádlo. Vzhledem k tomu, že chlap má omezenou barevnou škálu nebo barvy prostě miluje a chce je mít všechny pohromadě (furt se nemůžu rozhodnout jak to mají), letí do bubnu cokoliv co se tam vejde. A pro jistotu to tam ještě přitlačí a dohodí pár dalších kousků, aby ušetřil za vodu a kilojouty, přece nebude zapínat další, že jo?! Takže tento slisovaný výtvor, který by obdivovala i leckterá šrotárna aut, je nachystaný na praní... Pak nastává zaráz hodina ticha (za naše prádlo pro nás ženy) a hodina praní (pro naše chlapy).... Výsledek znáte snad všechny - 60 odstínů růžové, červené, béžové, šedé na všech Vašich oblíbených kouskách. Jen ty skryté slzy si uchovaly čirou barvu (u těch co se nemalujou), u těch co se malujou se v tu chvíli objevují barevné stíny a linky z horních víček i na spodních...

A CO MAJÍ TEDA SPOLEČNÉHO CHLAPI, PRAČKA A PATCHWORK?!

Od malička miluju barvy, látky, hravé vzory a šití. A tak jsem časem objevila i patchwork. To je to, jak si koupíte hafo látek, všechno to rozstříháte na cimprcampr (přesně tak, jako by tam vlítlo Vaše dítě s pěkně ostrýma nůžkama) a pak to jak blbci zase sešíváte... Pro většinu je to nepochopitelná ztráta času, pro nás patchworkářky je to neskutečnej relax a srdcovka. Barvy a látky milujeme a na jednu deku jsme schopny vybírat barvy/ vzory někdy i měsíce než je to fakt to pravé. To stejné šití zabere někdy i týdny/měsíce (a jen mezi námi patchworkářkami si narovinu přiznáme, že i let.) Takže piplačka na entou. Začínala jsem s obyčejnými látkami a když jsem to dopiplala po děsný době do vysněné deky, hotový výrobek se většinou záhadně vyměnit v pračce za něco neidentifikovatelného a zapraného. Časem jsem přešla pouze na zahraniční designovky určené jen pro patchworkové maniačky/maniaky (ano, DIVILY BYSTE SE KOLIK CHLAPŮ V AMERICE PATCHWORKUJE A QUILTUJE - to zas jindy). Ceny mateirálu jsou docela závratný a když už na něčem pracujete x-dní v kuse, tak se to pak do té pračkové černé díry bojíte dát.

A tak jsem díky patchworku kdysi objevila UBROUSKY PROTI ZABARVENÍ PRÁDLA DO PRAČKY. Ubrousky pohlcují přebytečnou barvu a tak se nestane, že by se v pračce něco zapralo. Když máte opravdu mega pochybnosti, tak tam můžete hodit i dva. Vřele doporučuju třeba z DM dorgerie - DENK MIT FARB-UND SCHMUTZFANGTUCHER. Jsou na barevné i bílé prádlo (2 druhy) a naprostý TOP!

A tak když naučíte manžela/ partnera, aby do budnu házel 1 ks tohoto pomocníka nebo nejlépe I PO KAŽDÉM PRANÍ VHODÍTE DALŠÍ NOVÝ UBROUSEK DO PRÁZDNÉ PRAČKY, tak se můžete pohádat kdykoliv a v pohodě odejít a budete tak mít 5 HODIN KLIDU PRO SEBE NA KAFE S KÁMOŠKOU...

Proč 5 hodin?

  • hodina než mu docvakne, že by měl něco udělat
  • hodinový cyklus pračky
  • hodinové hledání (ano, v 2kk bytě) kýblu (nejlépe ten, který výhradně používáte na umývání podlahy)
  • 10-15min snaha narvat prádlo do kýblu
  • pak si jde psychicky i fyzicky vyčerpaný lehnout (a prádlo čeká na trase buden - podlaha - kýbl)


Pokud Vás zajímá JAKÉ BAREVNÉ KOMBINACE MŮŽETE V KLIDU HODIT DO PRAČKY s ubrouskem (kombinace uvidíte v dekách) nebo VÁS ZAJÍMAJÍ MODERNÍ PATCHWORKOVÉ DEKY, ráda Vás uvítám v mém barevném králoství tady na E-shopu.

Genderový stereotyp je použit pouze pro pobavení a jakákoliv podobnost s Vaším manželem/partnerem/expartnerem/nebo chlapacoteďkabalíte je čistě náhodná.

PS: Deka není zapraná, je to pečlivě vybraných xx odstínů patchworkových látek ze škály růžovo-fialová

VÝZVA NA KONEC: KDO SPOČÍTÁ KOLIK ODSTÍNŮ/BAREV JE NA DECE?!